lauantai 15. helmikuuta 2014

Verensokerimittari, uusi kaverini

Maanantaina sain rasitukseen tulokset: 5.3, 9.3 ja 5.6.
Paastoarvo 5.3 oli hieman koholla, jonka vuoksi minulla todettiin raskausdiabetes. 
Olin hieman vielä flunssassa ja pidin 10h paaston(netistä kun katsoin niin suositeltiin 12h paastoa monessa paikassa). En voi olla miettimättä,että olisiko hieman pidemmällä paastolla ja täysin terveenä paastoarvo ollutkin ihan sallituissa rajoissa. Olisin voinut tehdä testin uudelleen, sillä tällä kertaa minulle ei tullut lainkaan huono olo. Allua odottaessani tulin huonovointiseksi ja oli vaikeuksia pitää litku sisällä. Viimeksi tulokset olivat ihan sallituissa rajoissa, ja en ollut uskoa korviani, kun neuvolatäti kehoitti tulemaan sokerimittarin hakuun... Olen ymmärtänyt,että on harvinaisempaa, että äidillä olisi raskausdiabetes toisessa raskaudessa, jos ensimmäisessä on ollut kaikki jees.

Neuvolatäti ei ymmärtänyt pointtia, että olisin halunnut kokeilla uudelleen terveenä, vaan sanoi että siksi Saan sen mittarin että voin vaikka joka aamu katsoa sen paastoarvon. No, kuitenkin on jo sitten se diagnoosi, siitä se ei mihinkään muutu :( 
Nyt siis pitää pitää ruokapäiväkirjaa, ja mitata 4 kertaa mittauspäivinä. Niitä on kolme päivää viikossa.
Eka mittaus ennen aamiaista, toinen tunti aamiaisesta. Sitten esimerkiksi ennen ja jälkeen päivällisen.
En tykkää yhtään tuosta reikien pistelystä, sormenpäät ovat jo nyt kipeytyneet. Parhaat sormet näytteenottoon ovat keskisormi ja nimetön. Ja mieluiten sieltä sormen sivusta. 

No,onhan se hyvä että tarkkaillaan, vauvan parhaaksihan se on, vaikka todennäköisesti onkin turhaan.
Mulla on ensi viikon jälkeen keskiviikkona neuvola, olikohan se 26.2. Otan mun ruokapäiväkirjan ja mittaustulokset mukaan. Jos arvot on ihan hyviä, ei ole mittailun lisäksi kuin muistaakseni yksi lääkärikäynti ultrallla loppuraskaudessa. Samaisena keskiviikkona menen iltapäivällä ravitsemusterapeutin luennolle. Sain myös nyt sellaisen lappusen diabetestuokavaliosta. Olen nyt tänään  testaillut, meneekö mulla arvot huonoiksi, jos syön puolikkaan pitsan tai vähän suklaata. Ihan hyviä on arvot silti olleet. Tästä lähtien pyrin silti karsimaan kaiken ylimääräisen pois. Joskus kylässä voin jonkun leivoksen tai keksin ottaa, mutta pyrin siihen,että kotona jäisi viikonloppuherkuttelukin pois. 
Yritän ottaa tästä kaiken hyödyn irti. Vauva paremmassa tarkkailussa ja mulla on enemmän kimmoketta pitää ruokavalio mahdollisimman terveellisenä ja pitää kiinni ruoka-ajoista. Se on tärkeää, että syön tosiaan tarpeeksi usein päivässä. Useimmiten syödäänkin. 
Ja mulla oli vaan se paasto koholla, eniten pitää nyt seurata, että mitä kannattaa syödä iltapalaksi, että yöllä ei ole sokerit liian korkealla. Aamulla ollaan usein syöty kaurapuuroa marjojen kera. Illalla olen syönyt leipää,jogurttia tai muroja nyt viime aikoina. Nyt olen siirtynyt 1%viiliin, rahkaan,tonnikalaan ja raejuustoon. Välillä voin ottaa vaikka muroja tai leivän illalla ja voisin kokeilla, muuttaako paastoarvoa.
Tähän mennessä pysynyt ihan hyvinä kaikilla iltapaloilla, mutta ei tuosta diabetestuokavaliosta ja sokereiden tarkkailusta tosiaan haittaakaan ole. Tai ainoastaan sormenpäät kipeytyvät.

Painoakin on jo jokunen kilo tullut,vaikka arkisin syömme kyllä ihan säännöllisesti viisi kertaa päivässä, ihan normaalia ruokaa. Ehkä lopussa ei tule sitten niin paljoa. Nyt täytyy vielä enemmän kiinnittää huomiota ruoan laatuun. Makaroneja ja perunaa jne vähemmän ja mieluummin tummaa vaihtoehtoa. Kasviksia ja hedelmiä syödään päivittäin, mutta niiden määrää on vielä lisättävä,erityisesti kasvisten. Kaksi hedelmää muistaakseni suositeltiin syömään päivässä, ja 500g kasviksia. Mutta vain yksi ba aani, koska siinä on aika paljon hiilareita. Limsaa en ole juonut kuin muutaman kerran raskausaikana, kahviakin ihan muutaman kerran, mutta mehua jonkun verran. Sitäkin pitää karsia. Nyttenkin oli tänään saunassa mukana kivennäisvettä. 

Allu ei oikein malttanut tänään päikkäreille, mutta oli silti todella väsy. Lähdin sitten reilu tunnin vaunukävelylle. Eikä Allu oikein meinannutkaan herätä sen jälkeen. Riisuin, otin viereen sohvalle, poika jatkoi nukkumista :D No, kyllähän tuo lopulta heräsi, ja mentiin saunaan välipalan jälkeen.

Aamupäivällä oltiin myös naapurin pojan kanssa ulkona

Viime viikolla ompelukurssilla sain aikaan kokonaan uuden sisävaipan. Ainut kämmi oli se,että etutarraan tuli sitä väärää puolta. Mutta en jaksanut purkaa, kyllä se noinkin toimii:) Ensin piti päällystää imsen flanellette,mutta sitten tuosta palasta tulikin hieman suurempi,ja päätin tehdä siitä tuollaisen s-kokoisen vaipan:) imuna on vanhaa froteepyyhettä ja sitten tuota nalleflanellia.
Mies osti minulle kukkasia :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.