torstai 6. helmikuuta 2014

Sokerirasituskoe

Eilen illalla menimme mummun luokse yökylään. Minun piti aamulla lähteä aikaisin sokerirasitukseen, joten päädyimme yökylään, jotta ei tarvitsisi Allun kanssa herätä niin aikaisin aamutoimiin.
Allulla todettiin keskiviikkona korvatulehdus oikeassa korvassa. Nyt antibioottI alkaa vaikuttamaan, ja poika on ollut hyvällä tuulella. Tämä olikin ensimmäinen Ab- kuuri Allulla. 

Matkalla bussipysäkille kävin huoltoasemalla rikkomassa rahaa bussikortin latausta varten. Bussia sainkin odotella hyvän tovin, ja se oli aivan täynnä ihmisiä. Käytävällä seisoskelin ja yritin väistellä mahani kanssa ohi tunkevia ihmisiä. Aamulla oli todella liukasta, bussista näin, kun ihmiset liukastelivat ja yksikin mies kaatui tullessaan rappukäytävästä.

Bussista poistuessaan eräs teini-ikäinen poika yllätti minut iloisesti, kun huusi takaovesta lähtiessään kovaan ääneen kiitos kuskille. Todella harvoin kuulee kenenkään enää kiittävän kyydistä. Itse yleensä kiitän ainakin vaunuilla kulkiessani, ja nykyään olen muutenkin alkanut sanomaan kiitos bussista lähtiessäni. Paitsi jos kyyti on ollut kovin töksähtelevä, tai kuski ei ole tervehtinyt, taikka on ollut muuten epäystävällinen.

Nyt istun täällä sokerirasituskokeessa, litku juotu ja sitten odotellaan vielä 1,5h täällä odotushuoneessa.
Ala-aulassa on kahvila, ja siinä oli vastaleivottuja leivoksia ja herkullisia leipiä tuoksumassa. Tuli vielä enemmän nälkä!

Olen nyt alkanut yöllä enemmän heräilemään mini-Lauran touhuihin. Potkut tuntuvat vahvempina ja useammin. Nyt on alkanut huomaamaan, milloin nukkuu ja milloin on hereillä. Kun kunnolla potkii, niin vatsa nytkähtelee ja siihen tulee kohoumia.

Raskausarpia en ole huomannut, mutta edellisestä raskaudesta tulleet näkyvät vaaleita vatsan pinnassa. Olen pyrkinyt joka päivä ihoani rasvaamaan, joko essex plussalla( jos olen laiska, rasvaan sillä Allun iltaisin), tai sitten madaran öljyllä taikka karitevoilla. Useimmiten ainakin suihkun jälkeen laitan tuota öljyä masulle.

Ompelukurssilla sain yhden vaipan lähes kokonaan valmiiksi. Ainoastaan yksi tarra meni väärinpäin.
Aluksi venytin vaipan ja piirsin kaavan. Sen mukaan leikkasin molemmille puolille joustofroteen. Kiinnitin ensin toisen puolen apuompeleella, sitten toisen puolen. Jatkoin siivekkeitä hieman,jotta saisin tarrat hyvin mahtumaan. Imun ompelin takaa ja keskeltä kiinno,jotta se ei menisi ruttuun vaipan sisällä.
Lopuksi saumuroin vaipan,
Sitten kiinnitin tarrat. Valmiin kuvan näkee, kunhan saan sen toisen tarran purettua ja ommeltua uudelleen. Tällaisia olisi tarkoitua useampikin tehdä, ja ehkä hieman erilaisia. Kaikkia en välttämättä pällystä molemmin puolin. Johonkin voisi laittaa vaan tarrat ja kerroksen lisää imulärpäkkeeseen. Katsotaan:) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.