tiistai 18. marraskuuta 2014

Keskoslasten päivä

Eilen vietettiin Keskoslasten päivää.
Marraskuun 17.päivä on omistettu kaikille niille lapsille, jotka ovat syntyneet joko liian aikaisin tai liian pieninä.

Ainokin syntyi hieman ennenaikaisesti, viikkoja oli kasassa 36+3. Onneksi hänellä oli kaikki hyvin, ja hän ei tarvinnut mitään lisähoitoa, ja pääsi suoraan vierihoitoon.
Saan olla kiitollinen siitä, että molemmat lapsemme syntyivät terveinä, ja pääsimme suoraan parin päivän sairaalassaolon jälkeen kotiin. Toiset vanhemmat joutuvat kulkemaan viikkoja, tai jopa kuukausia kodin ja sairaalan väliä. Ja aina ei ole varmaa, selviääkö oma pikkuinen.

Lainasinkin kirjastosta 875 grammaa-kirjan juuri viime viikolla.
Facebookista onkin tullut seurattua Pirpanan tarinaa, ja nyt on mukava lukea tämä kirja. Olen aikaisemminkin miettinyt sen lainaamista, mutta nyt viime kirjastokäynnillä se osui silmääni kirjapaljouden keskeltä.


Tänään ripustimme Allun kanssa uusia jouluvaloja. Nuo kirkkaat valot sopivat mielestäni kyllä ihan koko kaamosajan valoiksi. Allu valitsi omaan leikkinurkkaukseensa punaiset valot. Olohuoneen hyllyille isommat tähdet, ja vessaan pienet tähdet. Ostin ensimmäistä kertaa paristoilla toimivia valoja. Ne ovat kyllä käteviä. Aina halutussa paikassa ei ole pistoketta lähellä, ja ne toimivat myös sähkökatkon aikana!:D. Ja kivat jouluvalot vaikka mökillekkin.  


Ainolle löysin suloisen mekon jouluksi. Olen tänä vuonna melko ajoissa liikkeellä. Joulukortit odottavat valmiina osoitteita, postimerkit ostin eilen, muutama lahjakin on jo hankittuna. 

Meillä on yleensä ollut möllerin pikkukaloja Allulla. Nyt apteekissa oli tarjouksessa nuo muumin omega-3-kapselit. Innoissani ostin niitä kokeiluun. Itsekkin maistoin sellaisen. Oli kyllä pettymys, kun selliainen kuminen, hieman tuttifrutinmakuinen kapseli ruiskahtaa auki, ja sieltä tulee öljyt suuhun. Kuori sen verran sitkeää, että se oli ensin vaikea saada purtua auki, ja sitten kun se neste on sieltä pursunut ulos, kuorta saa järsiä suussa pienen tovin. Allu sylki kuoren pois ja sanoi että oli omituista nestettä sisällä.

Ne möllerin pikkukalat on kokonaan sellasta pehmeää "jellyä", joka on kiva purekella, menny niinku namista :D. Nämä taitavat jäädä äidin nieltäviksi. 

  

Aiemman postaukseni arvontaan voi osallistua huomisiltaan asti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.