tiistai 7. lokakuuta 2014

KantovaatetusNyt syksyllä Aino on kulkenut pääsääntöisesti kantotakin alla. Lämpötilasta riippuen päällä on ollut vain villasukat ja myssy, tai villahaalari, villasukat, tumput ja myssy. Kantokaulurikin löytyy. Eilen laitoin Ainollekkin kaulurin, ettei tuuli tule kylmentämään. Välillä Aino haluaa katsella ympärilleen ja taivuttaa päätään kuin pöllö. Silloin kauluri on kyllä hyvä. Käytän omaani myös yksinään. Se on näppärää, kun ne saa käyttöön yhdessä tai erikseen.

Ellevillin air merinoa olen käyttänyt tässä syksyllä eniten, se on ihanan pehmoinen ja lämmin liina. Ja värikin on ihana. Oikeastaan kanerva,pinkki,violetti sekä punainen ovat vallloittaneet vaatekaappia vasta Ainoa odottaessani. Ostin violetit pokatkin raskausaikana :). 
 Villainen kypärämyssy on kuolaavalla hyvä valinta, ei tunnu märkänäkään niin kylmältä kuin vaikka puuvillainen. Varalla on Allun vanha manymonthsin merinovillainen kypärämyssy, saa välillä toisen pesuun tai kuivumaan :).Potkumaakari Aino on jo hävittänytt kaksi villasukkaa. Olenkin miettinyt, että siinä pitäisi varmaan olle varren yläosassa nauha/kuminauha, tai sitten sukka aina vaikka haalarin sisässä.
Tai sitten täytyy hankkia sellaiset tumpunpidikkeet villasukille! Aleksin vanhat stonzit odottavat käyttäjäänsä. Ne ovat vielä hieman isot, mutta otan töppöset käyttöön kylmempien ilmojen saapuessa.
Äitiyspakkauksen töppösiä tulee varmasti kanssa käytettyä. Molempiin voi laittaa alle villasukat. 
Linerzitkin stonzeihin ollut harkinnassa, jolloin olisivat lämpimämmät.

Välillä Aino on myös kyydissä takkini päällä. Silloin hänellä on ollut päällä jonathanin välikausihaalari koossa 68. Sen olen ostanut käytettynä. Talvella melko varmasti äitiyspakkauksen toppahaalari on hänelle juuri sopiva. Siitä isompaakin haalaria löytyy varastosta; Allun vanhaa ja sitten ystävältä saatua.
Allu ei tarvitse erityistä kantovaatetusta.Kulkee satunnaisesti pieniä matkoja neliössä tai kantorepussa.   Manymontsin säärystimet tosin ovat näppärät ulkohousujen alla, eivät nilkat palellu keinuessa, sylissä, kantaessa, kiipeillessä. Niitä voi käyttää Ainollakin. Ehkä tarvitsemme toiset ;).
Kantosuoja löytyy myös, jos vaikka tuulensuojaa kaipaisi ulkoiluvaatteiden päälle :)

Ainon kummitäti antoi Ainolle kirppikseltä löydetyn villahaalarin, ja tyttärensä vanhan, merinovillaisen kypärämyssyn, sekä tumput. Ne ovat kivan väriset. Villasukat ovat Ainon ja Allun mummun käsialaa.
Kantotakkina minulla on mam two-way deluxe jacket. Se on joustavaa polarfleeceä, jossa on PUL-kalvo sekä verkkovuori.

Se sopii aika pitkälle talveen kerrospukeutumisen avulla. Pientä sadetta kestää, mutta kaatosateella meni kyllä vedet läpi. Hihat saa halutessaan näppärästi vetoketjuilla irti. Takilla voi kantaa edessä ja takana. Helposti säädettävä niskatuki lapselle irroitettavassa paneelissa. Takana kannettaessa paneeli siitretään selkäpuolelle vetoketjujen avulla.Raskausaikana pidin takkia ilman paneelia. Takki on sen verran väljä, että iso maha mahtui takkiin ilman paneeliakin. Tämä on mielestäni väljää kokoa. 

Tänään olimme Ainon kanssa urheilemassa, siitä kerron lisää huomenna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.