tiistai 4. helmikuuta 2014

Päivälepoa ja vaipatusmietteitä

Viimein alkaa täällä vointi kohenemaan. Allulla oli viisi päivää kuumetta, kolmena yönä ei meinannut välillä saada henkeä :(. Eilen onneksi saimme ventolinea ja babyhalerin kotiin. Verikokeessa oli kaikki ok. Sitä ventolinea olisi kyllä tarvittu jo viikonoppuna. Meillä oli vain oraaliliuosta,joka ei auta enää siinä vaiheessa kun henki ei oikein kulje. Viime yö oli jo tosi hyvä, poika nukkui paljon paremmin ja henkikin kulki jo vähän paremmin, vaikka yksikin. Taitaa ventolinea auttaa ja sitten lääkärin antama kerta-annos kortisonia.

Itsellänikin oli viikonloppuna kuumetta. Nyt minullakaan ei ole kuumetta, mutta yskittää ja kurkku on vielä kipeä ja ääni käheä. Varmaan loppuviikosta voisi päästä puistoon. Hämmästyä, tai sitten ei, muistinkin juuri perjantain sokerirasituksen:( No, torstaina voitaisiin päästä ennen apuvälinelainaamoa.
Sain nyt ajan sinne tukiliivin sovitukseen.

Olen miettinyt mini-Lauran vaipatusta. Minulla on pieni kassillinen imse vimsen flanelletteja,joita ajattelin päällystää ainakin alkuun joustofroteella. Sitten suunnittelin ompelevani niihin myös tarrat, jotta olisivat mahdollisimman helppokäyttöisiä. Muutama muu sisävaippa näpsykiinnityksellä myös löytyy.
Päällä ajattelin käyttää kosteudelta suojaamaan pul-kuoria. Esikoisen kanssa en oikein päässyt niiden kuorien makuun, oli enemmän villahousut käytössä sisävaippojen kanssa. Mutta ne olisivat varmasti kätevät,jos alkuun tulee kakkaa vaippaan. Allun kanssa käytiin kolmen kuukauden iästä asti pöntöllä kakalla, joten en ole kauheasti joutunut kakkoja siivoamaan. Toivottavasti nyttenkin saataisiin viestintä toimimaan ajoissa, ainakin kakan osalta. Mutta varaudun siihen, että jos tulee kakkaa, niin se kuori olisi helmpompaa puhdistaa kuin villahousut. Ja kesällä ei välttämättä tule niin paljoa villahousuja käytettyä. Kyllä mulla on kahdet ruskovillan 60cm villahousutkin jemmassa :) ja voi olla että jossain vaiheessa saan hahtuvapöksytkin tehtyä, kenties sitten kun Laura on muutaman kuukauden.
Tuosta mustikkamaa-joustofroteella ajattelin tehdä päällystyksen ja kenties jonkun uudenkin sisävaipan. Pari vohvelipyyhettä ja tavallista froteepyyhettä,on jemmassa imukäyttöön :) Jokunen harso myös löytyy, niitä voi käyttää ensin yksin ja sitten lisäimun kanssa. 
Sitten minulla on jemmassa äp- vaippoja, joita ajattelin sitten käyttää näiden sisävaippojen jälkeen. Kyllä myös muutamia muita löytyy Allun vanhoja, mm. Tuhinatuvan one size-taskuja. Ne ovat olleet kyllä,alusta asti yksiä suosikkejani :) 

Tämän Many months-bodyn tilasin netistä :) kätevä malli, sillä siinä voi haaranapit laittaa kahteen leveyteen ja korkeuteen, ja bodysta saa vielä pelkän paidan:) vastasyntyneen kokoa, mutta vaikuttaa saman kokoiselta Lindexin 62 cm bodyjen kanssa.
Perjantaina tein ostoksia IituLiinassa. Siellä oli tällainen ihana liandlon 62cm body alessa. 
Sanomassa tilasin bola-äitiyskorun. Niitä viime raskaudessa jo katselin ja mietin, mutta jätin ostamatta.
Nyt tilasin tuollaisen pinkin. Allu on kokenut korun kovin mielenkiintoiseksi kun se helisee ja on kivan muotoinen. Saimme tilaukseen myös tarra-arkin yllätyksenä :)
Oikein nopea toimitus, voin suositella. Tilaus saapui jo maanantaina.


Bolakorut.fi sivulta kopioitu :

"Kaunis koru, jolla on tarkoitus
Bola-koru helähtää kauniisti kun sitä liikuttaa. Ääni muistuttaa tuulen kuiskausta, sen kuulee, mutta sitä ei kuitenkaan kuule. Ääni on juuri niin voimakas, että se kuuluu korun kantajalle, mutta ei  kaikille ohikulkijoille. 

Korun kaunis ääni rauhoittaa mieltä. Bola -koruja käytetäänkin itämaissa meditoinnin apuna sekä Feng Shui -seremonioissa. Erityisesti Bola -riipuksista pitävät odottavat äidit, sillä korun kaunis ääni rauhoittaa sekä syntymätöntä lasta että äitiä. Bolakoru onkin erityisesti tulevien äitien suosima odotuskoru.

Bola -koru on todella kaunis ja sen ääni hiljainen. Bolakorua voikin hyvin pitää kuin mitä tahansa riipusta, jonka salaisuuden vain sinä tunnet.

Kun käytät korua odotusaikana, vauva kuulee äänen samaan tapaan kuin äidin sydämenlyönnit. Odotusaikana Bola -korua voi käyttää pitkässä nyörissä jolloin se yltää vatsan päälle ja pienokainen kuulee äänen paremmin. Vauvan synnyttyä koru on tuttu esine; pienet korvat tuntevat äänen, pienet silmät katsovat tarkasti kaunista korua, ja pienet kädet hamuilevat sitä.

Bola -koru on myös kestävä esine, jota voit käyttää vuodesta toiseen ja jonka myöhemmin voit lahjoittaa eteenpäin. Mikä onkaan parempi lahja äidiltä tyttärelle, kuin koru, joka yhdistää sukupolvet toisiinsa?"

Iso-mummun luona on kuulemma kassillinen vauvanvaatteita odottamassa penkojaa. Varmaan ensi viikolla pääsemme sinne visiitille :)

2 kommenttia:

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.