keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tasapaino hukassa


Eilen aamulla heräsin puoli 7. Samassa koko huone alkoi pyöriä, ja en meinannut päästä sängystä ylös vessaan. Mies oli juuri lähdössä töihin, ja talutti minut takaisin sänkyyn. Montaa minuuttia en pystynyt makaamaan, ja aloin oksentaa. Soitin miehen takaisin kotiin. Kamala olo ja oksentaminen vaan jatkui, ja lähdimme Allun heräämisen jälkeen tyksiin näytille. 
Vauvalla oli onneksi kaikki ok. Otettiin myös verikokeita ja korviini laitettiin viileää ja lämmintä vettä, ja katsottiin sellaisen laitteen kanssa silmiä samalla. Kuulokin tutkittiin varoiksi. Selvisi, että vasemman korvan tasapainohermo on tulehtunut. Monella on aiemmin hieman flunssaa, toisilla ei mitään muita oireita. Alkaa yleensä juuri aamuisin, ja edellisenä iltana on voinut olla jotenkin hutera olo. Itse heräsin yöllä pissalle, ja silloin oli kyllä jotenkin heikko olo. Sain silti nukahdettua. 
Eilinen meni siis maatessa ja oksentaessa. Illalla oli onneksi hieman parempi vointi, vaikka vieläkin maailma pyöri ympyrää.
Viime yönä vessakäynnit jälkeen tuli taas sellainen. Huimauskohtaus,että kaikki vaan pyöri. Sitä
Kesti noin 30 minuuttia. Aamulla oli myös huono olo ja vähän huimasi. Aamupalaksi söin viiliä, mutta puolessa välissä viiliä tuli sitten ylös. Olen koko aamun makoillut, ja mies lähti pojan kanssa isovanhempien luokse. Onneksi mies pystyi jäämään Allua hoitamaan, sillä itse en siihen olisi kyennyt.

Tuohon tasapainohermon tulehdukseen ei ole mitään lääkettä, vaan se paranee itsekseen. Useimmiten kuulemma vie muutamasta päivästä pariin viikkoon. 

Sain imetyspaidankin viimein valmiiksi viime torstaina. Toivottavasti huomenna vointi sallii kurssille menon, sillä nyt on viimeinen kerta koko kurssia. 
Ompelin kujat.
Imetysaukkoon laitoin kuminauhat kujiin, yhdistin sivut saumurilla, ja päärmäsin hihansuut, alareunan ja kaula-aukon. 
Sitten tuli valmista:) 

Viikonloppuna ulkoilimme, saunoimme, kävimme parissa eläinkaupassa katselemassa ja sunnuntaina söimme päivällistä isomummun ja isopappan luona.
Allu ja iskä olivat käyneet myös lelukaupassa, ja sieltä löytyi mukaan tällainen peli.

Ulkona seurattiin kovasti muurahaisten liikkeitä, ja yhden Allu otti sylkkyynkin.

Ötökät ja kääpiöhamsterit olivat todella kiinnostavia! Itse en niin noista ötököistä perusta.

Tänään alkoi 34. Raskausviikko. Eilen tyksissä painoarvioksi saatiin 2700g(?!?). Alle kahdessa viikossa meidän Laura ei ole kyllä voinut kasvaa 700 grammaa. Sen vuoksi meillä on uusi aika 15.4, ja painoa katsotaan uudelleen, Jos hän on vielä kovin pullea, voidaan synnytys käynnistää aiemmin.
Aamupala meni pönttöön, ja tässä tämän päivän lounas, se onneksi pysyi sisällä.
Painoni on laskenut kilon verran viime torstain neuvolasta, varmaan tuo oksentelu tehnyt tehtävänsä.
Ja mun puolesta sen ei kyllä enempää tarvitsisi noustakaan. Sokeriarvot ovat pysyneet hyvinä, mikäköhän tuota vauvaa sitten kasvattaa, kun tietäisi. No, ei paniikkia, ja odottelen sitä seuraavaa ultraa...
Ja nuo maksa-arvot ja sappihappo-arvo tulivat, olivat onneksi normaalit. Kutina on kylläkin myös helpottanut. Jos nyt ensi viikon pärjäisin ilman uutta vaivaa :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.