tiistai 29. heinäkuuta 2014

Aino 3kk

Nyt se on alkanut. Putkiremontti, joka on rajoittamassa kotielämäämme seuraavan kolmen kuukauden ajan. Tiedossa on paljon ulkoilua, pitkää pinnaa(täytyy tsempata), oleilua sukulaisten nurkissa.
Toivottavasti ilmat pysyvät hyvinä. Sellainen puolipilvinen ja parikymmentä astetta olisi ihanteellinen keli.

Nyt on ollut vähän liiankin kuuma. Vaikeaa, kun sisällä ahdistavan kuumaa ja remottimeteliä ja ulkona vaikeaa löytää varjoa. Meidän lähellä on onneksi yksi varjoisa puisto. Siellä ollaankin nyt vietetty paljon aikaa.

Olen päättänyt, että pidämme kestoilussa tauon remontin aikana. Kun kotona ei pesukonetta käytössä, ja reissataan sukulaisissa, on helpompaa kun joku vaippa ei likaisena unohdu homehtumaan johonkin, ja jos kotona päästään vaikka 1krt/vko pyykkitypaan, ainut mahdollisuus olisi kestoilla pari päivää ennen pesuvuoroa. Mutta katsotaan. Voi olla että kaiken sählingin keskellä tauko voisi olla helpointa.
Toki sukulaisissakik voi pyykkiä pestä, mutta sitten pitäisi raahata aina vaatteiden ja muiden tarpeellisten kamojen lisäksi vaippojakin kasa mukana aina toisesta kodista toiseen. Ja sitten vielä se, jos eksyykin sellaiseen koneelliseen, jossa on vaipoille sopimatonta pesuainetta. 

Aino täytti viikonloppuna 3kk. Eilen olimme neuvolassa. Hän on kasvanut hyvin, 6040gja 58,1cm on uudet mitat. Katsoin,että Allu oli 5900g ja 61,5cm samassa iässä. Päänympärys Ainolla 40,2cm.
"Jokeltelee ja hymyilee vastavuoroisesti. Katselee kuvia kiinnostuneena. Kasvu ollut tasaista.Sai rokotteita. Rota-rokotteeseen liian vanha."
Ainon ollessa osastolla hoidossa, kotiinlähtiessä lääkäri suositteli odottamaan 2-4vkoa ennen rotan ottamista. Soitin neuvolaan ja kerroin asiasta. Neuvolatädin sijainen kertoi, että ehtii sen rotan ottamaan vielä tuossa neuvolassa,ei tarvitse tulla ennen.
No, en tajunnut itse sitä mistään selvittää, että rota on annettava ennenkuin lapsi on tasan 12 vkoa päivälleen. No viimeinen mahis olisi ollut 19.7. Neuvolatäti kertoi laskeneensa, että ei voidakaan enää ottaa. Vihastutti se, että juuri olin sitä asiaa sijaiselta kysynyt. Nyt sitä ei sitten otettu. Se toki onkin aika uusi rokote rokotusohjelmassa ja moni taitaa jättää sen ottamatta. Suojaa kuitenkin vain yleisimmiltä rotavirustyypeiltä. Usein rokotettu saa ymmärtääkseni mahdollisen rotaviruksen lievempänä kuin rokottamaton, jolla on suurempi riski päätyä nesteytykseen.

Aino juttelee kovasti, erilaisia jokelteluäänteitä piisaa. Satunnaisesti tarttuu esineisiin.on muutaman kerran nauranut ääneen :). Välillä kierähtää vatsalta selälleen. Nukkuu yleensä jalat levällään ja kädet sivuilla, selällään. Tykkää kylpeä ja käydä suihkussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.