maanantai 2. helmikuuta 2015

Vajaalla porskutan eteenpäin

Jonkin verran ennen joulua oloni alkoi mennä huonommaksi. Tammikuun alussa otin vielä tyrazolia 2 tablettia vuorokaudessa. 5.1 TSH 14 ja t4v 8,2. Reippaasti vajaatoiminnan puolella. Lääkitys liikatoimintaan lopetettiin välittömästi ja kuukauden verran seurattiin mihin arvot menevät.
Kilpirauhasen ultrassa koko normaali ja ei suurentuneita imusolmukkeita tms. Mutta normaalia vilkkaampaa verenkierto, hieman hypereeminen vaikutelma joka sopisi autoimmuunityreoidiittiin.

Loppuvuosi, sekä tammikuu olivat raskasta aikaa. Ainolla 3 antibioottikuuria korvatulehdukseen, antibioottiripuli, Allukin oli alkuvuodesta kuumeessa ja räkätaudissa. Itsellänikin oli kuumetta kaiken muun lisäksi. Mieskin oli viikon sairaslomalla kipeänä.
Eteenpäin porskutettiin sisun voimalla. Onneksi on sukulaisia myös lähellä, sekin auttoi selviytymään raskaimpien kuukausien ohi. 
Aivotkin tuntuvat toimivan vajaalla. Unohdan helposti asioita ja olen ollut saamaton.
Iltaisin palelee ja ruumiinlämpö 35,7.

Aino on kehittynyt hurjasti. Satunnaisesti sanoo äiti, isssh, tisshh, sekä ei eri tavujen lisäksi. Pa-pa-pa,ma-ma-ma...
Pieniä aikoja neiti seisoskelee ilman tukea, osaa vilkuttaa hienosti ja selkeästi on enemmän touhuissa mukana. Ruokakin on alkanut maistumaan. Sairastellessa se ruokailu oli aika huonoa maidon lisäksi siis. Nyt aamulla syödään puuroa, lounaaksi jotakin lihaisaa sosetta(useimmiten itse tehtyä),välipalan useimmiten syö itse ja maitoa päälle ja päikkäreille.Toisen ruoan syö vaihtelevasti ja illalla puuroa, välillä velliä lisäksi(tyrazol-kuurin aikaan iltaisin joi vellin illalla).
Riisikakut ovat yksi uusista herkuista. Päärynä vaikuttaa olevan suosikki hedelmistä.sellainen melko kypsä, sopivan pehmeä ja mehukas päärynä:). Ainolla on neljä hammasta jahyvin niillä haukkaillaan, välillä vähän liiankin suuria paloja. 
Aino repii sukat jalastaan ja kuljettaa niitä.
Viime viikolla kävin uudelleen labrassa. TSH 6,2 ja t4v 9,8. Aloitettiin thyroxin puolikkaalla tabletilla päivittäin. 5.3 menen uusiin kokeisiin. Tällä hetkellä lääkärin mielestä todennäköisin diagnoosi postpartum tyreoidiitti.


Ollaan ulkoiltu, kun ollaan oltu terveitä. Aino rakastaa keinumista. Allu osaa jo vähän ottaa vauhtia isojen keinussa. Hän on innostunut keinun pyörittämisestä. 
Pikkuautoilla leikitään paljon, sekä junaradalla. Ainokin seisoskelee usein vieressä ja tyhjentää jonkin lelulaatikoista viereen lattiallle. 

Nyt Allu piirtää hienosti ihmisiä. Niillä on pää, (vartalo),silmät, suu,kädet, jalat. Selvästi suunnitelmallisempaa piirtämistä tullut loppuvuodesta. Ja kyllä oikeastaan jo syksylläkin.
Askartelu ja piirtäminen on kivaa. Viime viikolla Allu maalasi kaksi taulua. Toinen jäi meille kotiin, ja toisen hän antoi mummulle.


Joulupukki toi Allulle luistimet. Olemme olleet nyt kolme kertaa luistelemassa. Viime kerralla meni jo selkeästi paremmin.

Lähikirjaston näyttelyä ihailemassa.Jospa tämä kilpirauhaseni nyt rauhoittuisi.Toivottavasti palautuu normaaliksi, tai jää vajaalle. Liikatoiminta on paljon vaikeampihoitoinen verrattuna vajaatoimintaan. Ja Ainolle asennetaan tuubit korviin keskiviikkona. Jos vältyttäisiin jatkossa korvatulehduksilta.

Keinumista ja lumikoira.

Kissan ja pupun koti sekä ruokakuppi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.