perjantai 8. helmikuuta 2013

Kestositeet

Iltaa kaikille!


Tämän illan aiheena ovat kestositeet. Kestositeet ovat oivallinen vaihtoehto hiostaville kertakäyttösiteille. Niitä voi käyttää samalla tavoin kuin kertakäyttöisiäkin; ne kiinnitetään tarrojen sijasta nepillä( pikkuhousun nurjalle puolelle siivekkeistään kiinni). Niitä on olemassa erittäin laajakirjoisesti, niin kokoja kuin materiaalejakin. Yleisimmin mielestäni ne ovat puuvillaa taikka joustofroteeta. Myös coolmax- ja fleece- pintaisia minulta löytyy muutama. 
Mainioita esimerkiksi synnytyksen jälkeiseen vuotoon, kuukautiskupille varmistukseksi, pieneen vuotoon. Vaihtoväli sama kuin kertakäyttöisessa tai hieman lyhyempi, toki vuodon määrästä riippuen.
Yleisimmin siteessä on pari kerrosta imua, ja ulommaisena kosteussulkukangas. Pikkuhousunsuojissa ei kosteudensulkua tavallisesti ole. 

Siteet voi käytön jälkeen taitella myttyyn, ja laittaa vaikkapa niille tarkoitettuun pussiin pesua odottamaan. Ne voi pestä vaikka lakanapyykin kanssa 60:ssa asteessa. Pesuaineessa tulisi olla alle 5% saippuaa ja huuhteluainetta ei tule käyttää, sillä se heikentää imukykyä. Uudet siteet kannattaa pestä pari  kertaa ennen käyttöä imutehon varmistamiseksi.

Viljamin puoti on taas auennut pienen tauon jälkeen uusien tuulien kera! 
Aivan IHANIA uutuuksia <3
Viljamin puodin takana on Maija Haapoja. Hän on teetättänyt kaksi aivan upeaa omaa kangasta yhteistyössä  panda-kankaan suunnittelija Ulla- Maj Saarisen sekä Mustikkamaa-joustofroteen suunnitelija Hanna Azevedon kanssa. Nt ne ovat pitkän odotuksen jälkeen meidän kaikkien saatavilla niin kankaina kuin vaatteinakin :) Tuotteisiin  ja puotiin pääset tutustumaan tästä

Minulla on esitellä teille, rakkaat lukijani, Viljamin uusia kestositeitä. 
Siteillä on myös hauskat, kuvaavat nimet:
Kurvi,vieri,uuma ja taive.

Kurvi on ohut päiväside, joka sopii erinomaisesti käytettäväksi kuukupin kanssa.
Siteitä löytyy kolmessa eri koossa; S(22,5cm),M (23,5cm)ja L(24,5cm). 
Tässä siteessä on yksi kerros mustikkamaa-joustofroteeta ja alla yksivärinen PUL-kangas.
toisessa siivekkeessä on myös joustista varmistamassa siteen paikallaan pysymisen

Vieri päiväsiteessä on PUL- kankaan lisäksi kerros mustikkamaa.joustofroteeta ,sekä keskellä päistä ommeltu suora imu, jossa on kaksi kerrosta mustikkamaa- joustofroteeta ja kerros coolmaxia.Kiinteän imun alle saa myös lisättyä 1-2 irrallista imua, jolloin sidettä voi käyttää vaikka yöllä. Mainio idea, tämä on kokeiltava :)


Uuma on yöside. Siinä on PUL-kankaan lisäksi kaksi kerrosta mustikkamaa-joustofroteeta sekä myös keskellä päistä kiinniommeltu imu, jossa kolme kerrosta samaa joustista sekä coolmax päällimmäisenä. Mukaan tulee lisäimu,jossa kolme kerrosta joustofroteeta. Pituus 27,5cm. Oivallinen runsaaseen kuukautisvuotoon ja jälkivuotositeeksi.

Sitten löytyy vielä taive- pikkuhousunsuoja eli PHS. Siinä on kaksi kerrosta mustikkamaa-joustofroteeta. Tässä ei ole kosteussulkua, joka tekee siitä ihanan ilmavan.Pituus 18,5 cm.

Kaikissa siteissä on mahdollisuus säätää leveyttä pikkuhousumallin mukaan,sillä siteissä on rinnakkain kaksi neppiä.  Parhaiten siteet pysyvät paikoillaan puuvillaisissa, melko tyköistuvissa alushousuissa oman kokemukseni mukaan.

Lisäksi voi vielä ostaa uuma- ja vieri-siteeseen niitä lisäimuja :)

Allaolevissa kuvissa Kurvi- ja taive.


Mustikkamaa- joustofroteesta on syntynyt myös ihania sisävaippoja ja imuja! 
Tässä imut ovat päässeet Allun traktorin kanssa ajelulle.Allu päiväunilla Hugsien kanssa :)


 Uusi kirjalöytö Prismasta!
Tässä on tosi paljon ääninappeja ja kivan selkeät kuvat.

 Tammikuussa tilaamani imetyspaidat mistinesta saapuivat alkuviikosta. Musta on juuri pesussa.

Tänään kävimme aamu-ja iltapäivällä ulkona pulkkailemassa ja puistossa. Uni maistuikin hyvin;päivällä nukkui 2h, ja meni kiltisti puoli 8 nukkumaan, poika sammutti itse valotkin :) 
Huomenna menemme yöksi Ruissalon kylpylään! Toivottavasti olisi kaunis ilma ulkoiluun.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.