sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Retki Haunisten altaalle

Lauantaina kävimme perheen kesken retkeilemässä Haunisten altaalla. Kiersimme altaan ympäri, kierros arviolta 4kilometriä. Todella hienosti Allukin jaksoi koko matkan! Eväänä oli kivennäisvettä ja banaania.
Matkan varrelta löytyi yksi jos toinenkin ötökkä!
Ensin näimme leppäkerttuja, sitten ison muurahaispesän ja paaaljon muurahaisia, kovakuoriaisia, mehiläisen. Pikkulintuja lensi paljon, lokkejakin nähtiin. Rannan tuntumassa ui myös paljon parveittain pikkukaloja. Oli kyllä aivan mahtava ilma! 

Allu tykkää kovasti ötököistä, ja niitä onkin viime aikoina etsitty vähän joka puolelta :) .
Huomenna viimeistään pyrin saamaan tuosta järkkäristä kuvat koneelle, niin kuulette enemmän kutsuista ja virpomisesta. Olo on nyt ok, välillä supistelee enemmän. Vatsa kovettuu ja vihloo kunnolla. 
Itsellä on sellainen olo, että Laura haluaa syntyä melko pian. Mutta voi olla, että tällaista kipuilua jatkuukin useampi viikko. Nyt on useasti sellaisia öitä, että kolmen ja neljän välillä supistelee, enkä saa nukuttua. Sitten lisäksi käyn 1-3 kertaa vessassa joka yö. Unettoman yön jälkeen aamun paastoarvot ovat selkeästi korkeammat. Hyvin nukutun yön jälkeen esim. 4,7, valvotun yön jälkeen voi olla vaikka 5,3. Ja vaikka olisin syönyt klo 20 rahkaa viimeksi. Olen kyllä nyt huomannut, että se hieman auttaa, jos  syön juuri ennen nukkumaanmenoa tai vaikka ekalla vessakäynnillä appelsiinin tai muuta pientä. Useimmiten appelsiinin. Sillon paasto on pysynyt parempana.

Ei nuo paastoarvot ole silti olleet sallittujen rajojen ulkopuolella, mutta en halua että onkaan 5,5, sillä mua muutenkin ahdistaa vauvan mahdollinen pulleus. Ja se ei ainakaan vauvaa pienennä jos arvot on just siinä sallitun rajoilla. Toivotaan että pysyykin hyvissä lukemissa loppuun saakka, jos senttiä edes vähän hillitseväsri vaikuttaisi kokoon. 

Viimeisen viikon aikana on tullut enemmän turvotusta, sen huomaa aamulla kasvoista varsinkin.
Ja illalla jalat ovat pökkelöt. Tosin ei samalla tavalla kuin viimeksi, käytin jo melko varhain tukisukkia. Silloin oli tietty kesä, ja olin töissäkin. Ehkä täytyy nyttenkin koittaa, jos tukisukista olisi apua. 
Ollaan maanantain puolella, joten nyt on 35+5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.