torstai 27. maaliskuuta 2014

Neuvolassa


Tänään aamulla kävimme neuvolassa. Kaikki Lauralla ok, sykkeet oli hyvät ja liikuskeli normaalisti. Sf-mitta 31, viikkoja nyt 32+1. Lääkekuuri ohi, nyt muutaman päivän minua on vaivannut kutina. Erityisesti kädet ovat kutisseet, ja tiistai-iltana otinkin ataraxia kutinaan, jotta sain nukuttua. Eilen olimme varoiksi verikokeilla, sillä tällaisen kutinan ilmaantuessa on hyvä tarkistaa maksa- ja sappiarvot raskaushepatoosin poissulkemiseksi. Raskaushepatoosissa( maksahäiriö, joka useimmiten puhkeaa 30.viikon jälkeen 1%:lla raskaanaolevista naisista) oireena on kutina erityisesti kämmenissä ja jalkapohjissa iltaisin. Painoa mulle tullut kuukaudessa 2kg, taitaa olla pienellä kasvuspurtti menossa.

Menimme eilen kokeiden jälkeen kanttiiniin syömään välipalaa, ja siitä suuntasimme Kupittaalle katsomaan,jos näkisimme lintuja. Lintupuistossa ei ollut vielä lintuja, mutta jatkoimme matkaa seikkailupuistoon. Siellä olikin juuri alkanut muskari, ja pääsimme vielä mukaan. 
Aluksi Allu ei halunnut laulaa(oli jo vähän väsynyt) mutta lopuksi oli jo ihan mukana laulamassa ja soittamassa. Hauska uusi tuttavuus oli keijusoittimet:) ; laminoitu sulka, johon oli kiinnitetty kulkunen.
Värilaulu vaikutti Allun suosikilta. Myös pallojen kanssa laulettiin, ja niitä palloja oli todella kiva keinutella :) 
Muskarin jälkeen menimme pihalle leikkimään.  Oli kyllä tosi kiva ilma, ihanan aurinkoista! Ainoastaan tuuli oli kova.

Seuraavaksi suuntasimme syömään Trattoria romanaan pasta carbonaraa. Oli oikein herkullista. Vatsat täynnä lähdimme rattailla kävelemään keskustaan ,ja ennen toria poika nukahti. Kello olikin jo yli kaksi. Ostin torilta appelsiineja ja vesimelonia, ja suuntasimme bussiin. 
 Illalla ulkoiltiin vielä lisää ja pestiin pyykkiä.

Tänään neuvolan jälkeen kävelimme pururadalla, ostimme välipalaa matkalle, kävelimme hieman kauemmas puistoon ja N&T:n pihalle leikkimään. Puolen päivän jälkeen suuntasimme takaisin kotiin. Sitten syötiin ruokaa,katsottiin Tuomas veturia ja saimme ukin yllätysvierailulle. Allu ei malttanut nukahtaa sänkyyn ,joten väsyneenä tsemppasin vielä pienen kävelyn ja poika nukahti rattaisiin.
Sain itsekin hetken hengähtää. Olen ollut tällä viikolla väsynyt ja lyhytpinnaisempi. Varmasti nuo huonot yöunet tekevät tehtävänsä. Vaikea saada hyvää asentoa, herään kerran-pari pissalle,sitten vaikeaa nukahtaa uudelleen ja vielä lisäksi on kutisuttanut. Allu taas on ollut erittäin puuhakas ja energinen.
Ihanaa kyllä, kun tänäänkin on ollut niin aurinkoista, ollut mukavaa ulkoilla.

Illalla uskon saavani tuon imetyspaitaan valmiiksi ompelukurssilla.

Tässä eilisen iltapäivän ruoka-annos. Kasviksia tulee syötyä jokaisella aterialla. Jos painoa alkaa tulla liikaa, sitten harkitsen perunan, riisin ja viljan karsimista, ainakin ihan minimiin.














 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.