perjantai 28. helmikuuta 2014

Neuvolakuulumisia

Keskiviikkona oli lääkärineuvola, kun viikkoja oli tasan 28+0.
Katsoi noita mittaustuloksia ja kaikki ok, jatkan nyt kolme kertaa viikossa sokereiden mittailua.
Painoa on raskauden alusta tullut 7kg, ja raskausdiabeteksen vuoksi ei saisi enää kuulemma oikein lainkaan tulla lisää. No, toivottavasti pysyy sitten kilojen tulo kurissa...kuudessa viikossa oli kyllä nyt tullut vain noin kilo, joten mun mielestä ihan jees.
Yritän pääsääntöisesti syödä terveellisesti. Satunnaisesti syön jotakin herkkua kylässä ja joskus viikonloppuna. Mies osti minulle sokerittomia dietorelle-karkkeja, niitä olen jokusen pussista viikon kuluessa ottanut. 

Kohdunsuulla oli kaikki ok, musta tuntu että paremmin ku viimeksi tässä vaiheessa, jos se voi olla mahdollista :D Viimeksi oli muistaakseni jo yhdelle sormelle auki ja kaula pehmeä, 2,5cm. Nyt kiinteä ja kiinni, 3cm. Viimeksi jäinkin töistä saikulle neuvolalääkärin jälkeen.
Verenpaine 140/82, viimeksi oli 127/80 ja sitä aiemmin 124/71.
Laura oli taas kääntynyt poikittain ja mylläsi kovasti sydänääniä kuunneltaessa. Oli vielä tiistaina mielestäni peppu ja jalat ylhäällä, mutta liikkui silloin yöllä todella paljon, oikein tuntui häijyltä välillä. Syke 155, kaikki oli siis jees. Kohdunpohjan korkeus 27. 

Samana iltapäivänä olin keskustassa ravintoterapeutin luona. Siellä oli myös kaksi muuta odottavaa äitiä, jotka myös saaneet rd-diagnoosin.
Käytiin läpi, mitä on päivän aikana syönyt, paljonko syö kuituja, kalaa, rasvoja jne. Muutamia hyv vinkkejä sain. En ole tajunnutkaan, että jodin tarve kasvaa odotusaikana, ja sitä tarvitaan 175 mikrogrammaa/vuorokausi. Kaikki raskausvitamiint eivät sisällä jodia. Ja meidän nykyiseen suolaankaan ei ole lisätty jodia. Kuulemma jodipitoinen olisi parempi. Oli aika yllättävää, kun paljon jodia sisältäviä vartalohoitoja/kylpyjä ei suositella raskausaikana. Toki liika on liikaa, mutta silti yllätyin tuosta jodin tarpeen kasvusta.  

Aiemmin käyttämäni multivita raskaus- ja imetysvitamiini ei sisältänyt lainkaan jodia. Sitä söin myös Allun odotus- ja imetysaikana. Tänään ostin loppuneen vitamiinin tilalle minisunin Mama-vitamiinin. Siinä on jodia 120mikrogrammaa. Olisi ollut vielä kolmas valmiste tarjolla apteekissa, Multitabsin. Siinä multitabsissa oli 175mikrogrammaa jodia, mutta taas vähemmän c-vitamiinia ja muistaakseni ainakin sinkkiä. Tossa minisunissa oli sit kaikkea, mutta rautaa vähemmän kuin kahdessa muussa valmisteessa... Ihmeellisiä määriä, ja outoa vaihtelua. Eivät apteekissakaan osanneet sanoa oikein mikä on paras kun kyselin, vaan että mitä kokee tarvitsevansa eniten ja missä olisi itselle niistä parhaat määrät. Tossa on nyt kuvassa minisunin määrät:


Tuota minisunin D-vitamiinia olen myös raskausaikana popsinut.
Vähintään yksi purutabletti päivässä, välillä otan useammankin(esim. Devisol 10 ja minisun 20mikrogrammaa),sillä tuo mammavitamiinin 10 mikrogrammaa on varsinkin talvella liian vähän. Muutenkin melko pieniä noi suositukset. Jossakin testiryhmässäkin annettiin vauvoille joko 10 tai 30 mirkogrammaa ja tutkittu miten vaikuttaa, ja monissa muissa maissa on suuremmat suositukset D-vitamiinin suhteen. Että uskallan itse popsia enemmän, ja Allukin syö tuon juniori-vitamiinin lisäksi yhden devisolin ja välillä tuota vahvempaa minisunia. Välillä meillä on niitä möllerin pikkukaloja, joissa on kanssa D-vitamiinia niin silloin ei välttämättä tarvitse erillistä D:tä.
Toki ravinnostakin tulee D-vitamiinia lisäksi, mutta yksinään tuo 10mirkogramman lisä tuntuu riittämätömältä. Alkuraskaudessa söin vain sitä multivitaa, en D-vitamiinia. Olin muutenkin alkuun todella väsynyt, mutta D-vitamiinin lisäys olisi voinut auttaa hieman siihenkin. Sain ensimmäisen ultran jälkeen tuon diabetestutkimuksen kautta tuon devisolin ja siitä asti olen sitä ottanut lisäksi, ja myöhemmin ostin minisunin apteekin tarjouksesta :) 
Tuossa juniorissa on vain 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia.Itse syön lisäksi vielä näitä tutkimuskapseleita. Toisessa mahdollisesti omegaa ja toisessa mahdollisesti probiootteja.


Täytyy pyytää miestä ottamaan tänään kunnollinen kuva mahasta, tässä
 Nyt tänään 28+2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.