maanantai 25. elokuuta 2014

Terveisiä laivalta!


Lauantaina lähdimme iltalähdöllä laivalle. Tämä oli ensimmäinen kertsmme Viking Gracella, ja myöskin Allun ensimmäinen yö laivalla.
Lähtöselvityksessä meinasi käydä hassusti, kun meidän matka olikin varattu sunnuntai-illaksi! Onneksi sen sai vaihdettua lauantaihin. Olisi ollut kurjaa kertoa Allulle, että pitääkin odottaa vielä vuorokausi. Lisämaksusta saimme vapaana olevan invahuoneen. Siellä oli parisänky ja kaksi yhden hengen sänkyä. Vessa oli tilava, ja vaunutkin mahtuivat hyvin hyttiin.

Laiva oli modernin oloinen, ja toki uusi ja siisti :) Jotkut käytävät olivat vaunujen kanssa ahtaita. Useammat kahvilan pöydät olivat hankalia vaunujen kanssa, kun siitä ei pikein mahtunut ohi. Piti suunnitella, mihin pääsee istumaan. Buffetissa onneksi oli tilaa hyvin vaunuillekkin. Hissiytävillä oli hankalaa vaunujen kanssa, sillä useampi oli jättänyt vaunut hytin ulkopuolelle säilytkseen. Sitten piti kiertää itse pidempää kautta ympäri.

Hytissä oli pyöreä ikkuna, josta Allu tykkäsi kovasti. Hän nautti, kun sai katsella merta ja ohikulkevia veneitä ja laivoja. Hän näki majakan, lintuja, saaria. Tyynyn kanssa siinä ikkunalla oli myös kiva lepäillä.


Leikkipaikkoja oli kaksi, toinen 10.kerroksessa ja toinen 11.kerroksessa. Molempien yhteydessä oli vessa. Nuorille oli oma pelipaikkansa, ja lisäksi laivalta löytyi pelinurkkaus muillekkin. Leikkipaikat olivat kivat, pallomeri ja junarata olivat parhaat :). Hieman pitkulaisen malliset leikkipaikat kävivät vilkkaimpaan aikaan ahtaiksi ja alkoi olla vähän liian hurja meininki isompien keskellä, jolloin lähdimmekin muualle.


Ville vikingiä Allu kävi halaamassa ja sai kultamitalin. Myöhemmin kotona huomasimmekin sen olevan suklaata :D
Aino katseli laivalla kiinnostuneena kantoliinassa. Kiinalaiset turistit ihmettelivät liinaa terminaalissa ja tulivat kuvaamaan :D.
Kannella oli kiva leikkipaikka.
Kun laiva tuli satamaan, Allu totesi "mennäänkö äiti seuraavaksi tuohon toiseen punaiseen laivaan?". Totesin, että sitten joskun muöhemmin, ei ihan heti :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.