tiistai 17. kesäkuuta 2014

Allu ja Laura


Allu ja Laura ovat jonkinverran erilaisia vauvoja. Laura on rauhallinen, ei turhista itkeskele. Nukkuu hyvin, yöllä 3-4 h putkeen, useimmiten yksi syöttö yöllä. Viihtyy sylissä, mutta myös lattialla tai sitterissä. Neiti nukkuu omassa sängyssä useimmiten alkuyön ja syötön jälkeen jää nukkumaan viereeni. Joinakin öinä nukkuu vain vieressä. Tuttia syödään,mutta ei ihan päivittäin. 

Allu oli itkuisempi vauva, ja yöllä ekat kome viikkoa nukuttiin noin kolme varttia putkeen. Sitten vähän käveltiin, syötiin, itkettiin, vaihdettiin vaippaa. Ja taas nukuttiin vajaa tunti, sitten taas joku vartti hereillä, sitten uudestaan nukkuu. Ja seuraavaksi voitiin syödä vaikka tunti. Mutta välissä hänkin oli iloinen vauva. Ja nyt jo aika iso poika, ja fiksu ja oikein touhukas.

Alkuun ei makuulla imetys onnistunut, joten nukuin ekat 6 viikkoa Allun kanssa sohvalla, Allu siinä divaaniosassa. Allu ei syönyt tuttia eikä maito oikein maistunut pullosta. Mutta noin kolmen kuukauden jälkeen Allulla helpotti masuvavat ja alettiinkin jo aika pian antamaan kiinteää ruokaa, pilkku hiljaa.Lauran kanssa onnistuikin aiemmin imettämään sängyssä,makuullaan.

Liinassa ovat viihtyneet molemmat, vaunuissa ei Laurakaan ole vielä nukkunut vajaata tuntia pidempään. Liinassa on nukkunut kolmekin tuntia.
Liikkuvissa vaunuissa molemmat nukkuivat paremmin kuin paikallaan.
Imetys on myös sujunut molempien kanssa hyvin, hieman on pumpattu pakkaseen varalle.

Tänään oli lääkärineuvola(6vko),vaikka ikää onkin jo reilu 7 viikkoa. Mitat 4980g ja 55,4cm. Hyvin on pikkuinen kasvanut. Onkin jo reilu viikko sitten siirrytty kokonaan 56-senttisiin vaatteisiin. Jotenkin haikeaa, kun ne ekat vaatteet on nyt pieniä, ja enää ei välttämättä tulee lisää lapsia.

Puuhamatolla puuhataan joka päivä vähän aikaa. Mahallaan Laura alkaa aina syömään mattoa:) . Allusta on kyllä tullut reipas isoveli ja hän tykkää kovasti pikkusiskostaan. Joskus se vain ärsyttää ja vauva voisi mennä yksin toiseen huoneeseen. Mutta sellaiset tilanteet on koko ajan harvinaisempia.
Aamulla Allu antaa Lauralle usein pusun :)


Yhteinen unihetki

Sisarukset puuhaamassa <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.