torstai 8. elokuuta 2013

Minä itte


Nyt on muutaman viime viikon aikana tullut tämä minä itse-vaihe. Portaissa ei saisi auttaa, kengät laitetaan itse jalkaan ja tuoliin kiivetään itse,syödään itse ja tehdään samoja asioita kuin vahnemmat,serkut ja kaveritkin. 
Jos muut kävelevät,ei hänkään vaunuissa pitkään viihdy. Jos minä pyyhin pöytää,pitää myös Allulla olla oma rätti.
Vaippaakaan ei haluaisi, mutta johonkin lähdettäessä täytyy varoiksi useimmiten laittaa,jos veskiä ei ole aivan vieressä. 

Tänään Allu meni itse pottalle ja sano että tulee kakka. Minä purin sillä aikaa ostoksia ja katsoin kääretortun ainekset esiin. Pian kuulin että sanoi pieni kakka,ja kohta pytynkansi läpsänti kiinni. Tulen keittiöstä niin näen kun Allu juoksee toistamiseen vessaan kakkapökäle kädessä ja pudottaa vessanpönttöön.
No ei siitä voinu suuttua kun ihan oikein teki,olisi vaan nostanut sen pottakipon kanssa pönttöön:D  Sitten veti vielä vessankin.

Päiväunia ei ole joka päivä enää nukuttu. Sellaisina päivinä,kun ei nuku päivällä,menee hieman aiemmin nukkumaan illalla.

Tällaisia torttuja teimme Allun kanssa kaksin kappalein,toisen viemme ystäväperheelle kun menemme kylään:) 
Maistoin juuri palan ja tuli ihan hyvää, ohje on ohrakas-paketista ja täyte on hieman erilainen. Helppo ja nopea valmistaa.



4munaa
1 1/2dl sokeria
1dl ohrakasta
 1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte
1 1/2 dl kuohukermaa
2rkl sokeria
200g tuorejuustoa, esim.appelsiini

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi kevyesti joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 225 astetta ja 7 min. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Meillä ei kiertoilmauunia ja aika tarkalleen toi aika piti paikkansa uunin keskitasossa.

Täyte:
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto.
Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja rullaa torttu. Laita torttu hetkeksi jääkaappiin ennen kuin leikkaat siitä viipaleita.


Olemme käyneet paljon metsässä kävelemässä, lähes joka päivä. Eilen oli kyllä sellainen kaatosade että ei paljoa ulkoiltu pakollisia menoja lukuunottamatta. 
Ajattelin aloittaa tässä syksyllä esittelyn mitä vaatekaapistani löytyy:)

Tässä on tämän kesän hankintoja:
Pocketpantsit ja paisley cutest blouse. Tämä paita löytyy myös mustana :) Kevään 2013 mallistoa me&i :lta.
Olen tykästynyt meandin vaatteisiin,niin itselläni kuin pojallani. Ne ovat pehmeitä,kevyitä ja mukavia päällä. Pidän varsinkin Allun vaatteissa väreistä ja kivoista kuoseista.

Tämän medaljonkimekon vanhempaa mallistoa ostin käytettynä tänä kesänä.
Pahoittelen kuvan laatua,nämä on otettu illalla kännykän kanssa. Toisesta kuvasta näkee paremmin kuosia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on arvokas :)
Sinun ei tarvitse syöttää sanavarmennetta.